onsdag 3. februar 2010

Ferskt brød

Til middagens suppe ble det i dag servert hjemmebakt brød, og det av det kjempegode slaget! Enkelt å lage er det og, ettersom deigen mer eller mindre bare skal helles ned i langpanna.

6dl vann
1dl melk
                        50gr gjær(jeg bruker mye mindre)
1ts salt
      11/2 ss sukker
 2 ss olje
            5 dl grovt mel( rovt mel,solsikkefrø,havregryn...prøv deg fram)
Hvetemel til passe klissete deg

Heves i 45 minutter på et lunt sted. Fylles i langpanne,rut opp med kniv. Hev en gang til,ca 30min. Pensle med vann og dryss med solsikkekjerner eller annet godt! Stekes ca.20 min på 220 grader.




2 kommentarer:

  1. Nam! Dette så godt ut!
    Takk for hyggelig kommentar hos meg, forresten. Og velkommen til bloggeverdenen.

    SvarSlett
  2. Dette ser veldig godt ut!
    Takk for at du deler oppskriften med oss!
    Titt gjerne innom meg igjen... Det blir jeg glad for!
    Ha en fin dag.
    Klem Tove

    SvarSlett